Za pripravo španskega kruha iz sladkega korena z električnim
mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne dobimo čvrsto in penasto zmes.
Počasi z leseno žlico dodajamo presejano moko, nato pa še sladki koren v prahu.
Z maslom dobro namažemo pekač s premerom 24 cm in vlijemo vanj zmes. Pečemo v
segreti pečici na 180°C približno 40 minut (z zobotrebcom preverimo, če je
dovolj pečeno). Vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo ohladi.
Priprava kreme: skupaj z mlekom
segrevamo vsebino vrečk zeliščnega čaja za želodec L’Angelica, dokler vse
skupaj ne zavre. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Zmešamo sladkor z
rumenjaki, dodamo koruzno moko in aromatizirano mleko. Mešanico damo v manjši lonec,
kuhamo na nizkem ognju, medtem pa ves čas mešamo v isti smeri, dokler se krema
dobro ne zgosti. Pustimo, da se ohladi, in na koncu zmešamo kremo še s paličnim
mešalnikom.
Medtem pripravimo zelo koncentriran zeliščni čaj za želodec L’Angelica (po želji
sladkamo z medom). Španski kruh narežemo na kose, ga položimo na dno kozarčka
ter ga pokapamo s kakšno žličko mlačnega čaja. Nato prilijemo kremo. Položimo
še eno plast španskega kruha, čaja in kreme. Postavimo v hladilnik do
serviranja in na koncu dodamo sesekljano pistacijo.