1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina
 
.
 
 
 
 
 
 

Zloženka iz kamilice, sladkega korena in pistacije

Avtor: Simona Recanatini in Sonia Sassi
 

Sestavine:

  • Španski
  • kruh:
  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 1 žlička sladkega korena v prahu
  • Krema:
  • pol litra mleka
  • 4 zvrhane žlice sladkorja
  • 2 žlici koruzne moke
  • 3 rumenjaki
  • 2 vrečki zeliščnega čaja za želodec L’Angelica
  • Dodatki:
  • sesekljana pistacija
  • 1 vrečka zeliščnega čaja za želodec L’Angelica
  • med (po želji)
  •  
 

Priprava:

Za pripravo španskega kruha iz sladkega korena z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne dobimo čvrsto in penasto zmes. Počasi z leseno žlico dodajamo presejano moko, nato pa še sladki koren v prahu. Z maslom dobro namažemo pekač s premerom 24 cm in vlijemo vanj zmes. Pečemo v segreti pečici na 180°C približno 40 minut (z zobotrebcom preverimo, če je dovolj pečeno). Vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo ohladi.

 
Priprava kreme: skupaj z mlekom segrevamo vsebino vrečk zeliščnega čaja za želodec L’Angelica, dokler vse skupaj ne zavre. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Zmešamo sladkor z rumenjaki, dodamo koruzno moko in aromatizirano mleko. Mešanico damo v manjši lonec, kuhamo na nizkem ognju, medtem pa ves čas mešamo v isti smeri, dokler se krema dobro ne zgosti. Pustimo, da se ohladi, in na koncu zmešamo kremo še s paličnim mešalnikom.

Medtem pripravimo zelo koncentriran zeliščni čaj za želodec L’Angelica (po želji sladkamo z medom). Španski kruh narežemo na kose, ga položimo na dno kozarčka ter ga pokapamo s kakšno žličko mlačnega čaja. Nato prilijemo kremo. Položimo še eno plast španskega kruha, čaja in kreme. Postavimo v hladilnik do serviranja in na koncu dodamo sesekljano pistacijo. 
 
 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits