Hrana za možgane?
Tokrat ni govora o knjigah, ampak o čisto
pravih živilih, bogatih z antioksidanti, ki ohranjajo prožne možgane.
Nekatera hranila se lahko merijo s čisto
pravo umsko telovadbo za živčne celice, še posebno občutljive na oksidacijski
stres, ki ga povzročajo prosti radikali in staranje.
Ohranjanje zdravega in prožnega uma, da
bi preprečili kognitivni upad in nastanek degeneracijskih bolezni, kot so
Parkinsonova bolezen, demenca in Alzheimer,
je torej mogoče doseči z uravnoteženo prehrano, bogato z antioksidanti
in vitamini.
Katera živila so nepogrešljiva za zdravje
uma?
VEDNO NA MIZI
Med živila z najvišjo antioksidacijsko in
zaščitno funkcijo naših možganov spadajo:
artičoke
borovnice
jagode
rdeče zelje
beluši
pomaranče
špinača
To so pravi temelji zdrave prehrane, ki
naj jih nikoli več ne primanjkuje v našem prehrani. Z njihovo pomočjo bomo
namreč ohranjali »odlično povezavo«.