1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina

Vlaknine - Izjemnega pomena v nosečnosti

 

Napihnjenost v trebuhu in lena prebava sta prvi posledici pomanjkanja vlaknin in vode v prehrani. Posledice utrpi prebavni sistem. Na škodo celotnega organizma se zmanjša prebavna sposobnost.

Bakterijsko floro sestavljajo milijarde zdravih mikroorganizmov, ki sobivajo v sožitju ter nam omogočajo odpravo škodljivih snovi ter absorpcijo tistih, ki koristijo našemu zdravju. Da se to delikatno ravnovesje poruši, je dovolj že to, da se ne držimo dobrih prehranjevalnih navad ali opustimo telesno aktivnost, dodatno tveganje pa predstavljajo hormonalne in telesne spremembe, ki so značilne za nosečnost. Črevesne motnje povzročajo zmanjšano črevesno prepustnost in zaprtje, kar omogoča škodljivim snovem vstop v naš krvni obtok. To pa ima lahko tudi resne posledice za naše zdravje.

Nosečnost poveča število dejavnikov tveganja: pritisk ter premik debelega črevesja, povečana potreba po vodi, sprememba prehranjevalnih navad in zmanjšana telesna aktivnost neizogibno povzročijo upočasnitev črevesnega tranzita.
 
Kljub temu se moremo v boju proti zaprtju izogibati močnim odvajalom, kot je rabarbara: tvegamo namreč, da porušimo tekočinsko in elektrolitsko ravnovesje črevesja, ki je že tako delikatno med pričakovanjem ter poslabšamo napihnjenost in napetost v abdominalnem delu. Za izboljšanje zdravja bakterijske flore lahko brez skrbi na popolnoma varen način uživamo prehranske dodatke na osnovi vlaken, ki nežno stimulirajo tranzit in povečajo prisotnost vode v prebavnem traktu.
Zeliščni inštitut L'Angelica svetuje prehranski dodatek Tekoča prehranska vlaknina, saj je okusen in bogat z vlakninami, ne draži in nima kontraindikacij v obdobju nosečnosti.

 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits