1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina
Kremna juha iz graha in kurkume
 
.
 
 
 
 
 
 

Rikotini buhteljni z višnjevo marmelado in toplo vanilijevo kremo

Avtor: Serena Grossi
 

Sestavine:

  • 1.   
  • 200 g kozje rikote
  • 2.    3 žlice svetlega medu
  • 3.   
  • 2 jajci
  • 4.   
  • 500 g manitoba moke (visokoglutenske moke)
  • 5.   
  • en ščepec soli
  • 6.   
  • vrečka suhega pivskega kvasa
  • 7.   
  • strok vanilije
  • 8.   
  • dve vrečki poparka iz rdečih gozdnih sadežev
  • 9.   
  • dve žlički mandljeve arome
  • 10.  en lonček višnjeve marmelade
  • 11.  mleko
  • 12. 
  • vanilijev sladkor
  • 13.  ena vrečka vanilijevega
  • pudinga
  •  
 

Priprava:

Prvih šest sestavin damo v aparat za peko kruha in nastavimo program »mesenje in vzhajanje«. Preverimo maso. Če je pregosta, dodamo nekoliko vode. S konico noža postrgamo semena s stroka vanilije. Ob pisku za dodajanje sestavin jih skupaj z vsebino obeh vrečk poparka (dodamo samo prah in ne že pripravljen poparek) ter mandljeve arome dodamo k masi. Ko se program konča, vzamemo maso iz aparata in ga zložimo na dve plasti, saj tako aktiviramo gluten. Pustimo počivati 10 minut, maso damo na dva dela in iz vsakega dela naredimo po 8 kosov.

Vsak kos razvaljamo na približno 5 mm debeline, na sredino damo žličko marmelade in stisnemo robove, da ga zapremo. Buhteljne naložimo v pekač tako, da je med njimi dovolj prostora in da je stisnjeni del spodaj. Pustimo jih vzhajati še približno 45 minut, nato pa jih s čopičem premažemo z mlekom in potresemo z vanilijevim sladkorjem. Damo v segreto pečico na 180° za približno 30 minut oziroma tako dolgo, da dobijo zlato rumeno barve.

Postrežemo jih še tople z vanilijevo kremo, ki jo pripravimo iz vrečke pudinga in mleka (količina je določena na embalaži pudinga). Vse skupaj zavremo in kuhamo polovico manj časa, kot je predpisano na embalaži. Pustimo, da se ohladi, in ves čas mešamo, da se na površini ne naredi skorjica. Ko se omaka nekoliko zgosti, jo še enkrat pogrejemo do vretja in nato postrežemo na krožniku skupaj z buhteljni.   


 
 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits