1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina

Probiotiki in živa mlečna kultura: zakaj je to zdravo?

 

Pogosto se dogaja, da zaradi nepravilne prehrane, stresa ali daljšega obdobja jemanja zdravil postavimo na kocko zdravje našega črevesja. Med najnevarnejše sovražnike se uvrščajo antibiotiki, ki so izjemno učinkoviti proti patogenim bakterijam, a pogosto porušijo tudi ravnovesje bakterijske flore. V našem črevesju običajno prebivajo zdrave bakterije, ki negujejo črevesno sluznico ter tako omogočajo normalno črevesno delovanje. 

Dr. Federica Guidi, z Raziskovalnega in razvojnega oddelka na Zeliščnemu inštitutu L'Angelica, nam je razložila, kako varovati naše zdravje in preprečiti nastanek nadležnih tegob, kot so zaprtje, driska ter napenjanje zaradi črevesnih motenj. Ko se poruši naše kvalitativno in kvantitativno ravnovesje moramo, trdi raziskovalka, od zunaj nadomestiti manjkajoče mikroorganizme z mlečno kislinskimi bakterijami.

Zeliščni inštitut L'Angelica je razvil 2 specializirana proizvoda za ohranjanje naravnega ravnovesja bakterijske flore in zagotavljanje naše vsakodnevne redne prebave:
»Mlečnokislinske bakterije« ter »Mlečnokislinske bakterije z vitamini B kompleksa«. Znotraj prehranskih dodatkov se nahajajo 4 različni sevi bakterij, ki zagotavljajo pravilen odmerek mlečnokislinskih bakterij:

- Lactobacillius acidophilus
- Streptococcus
- Thermophilus
- Lactobacillius delbruecklinn bulgaricus
- Bifidobacterium sub. iactis
 

 Kaj pa je tisto, zaradi česar so mlečne kulture L'Angelica tako posebne?

Predvsem so to sevi Lactobacillius acidophilus ter Bifidobacterium sub. Lactis, ki jih lahko imenujemo probiotiki. Probiotiki, so glede na definicijo, ki jo navajata FAO in OMS, aktivne mlečne bakterije, ki lahko, če jih uživamo v zadostnih količinah, pripomorejo h ohranjanju in izboljšanju zdravja. Da lahko probiotike definiramo kot take, morajo zadostiti nekaterim kriterijem: dospeti morajo živi in metabolno aktivni v prebavni trakt  ter ga kolonizirati. Samo tako lahko ponovno vzpostavijo zdravo ravnovesje in pripomorejo h normalnemu črevesnemu delovanju.

 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits