1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina
Crema di piselli e curcuma
 
Infuso Menta ed Eucalipto.
 
 
 
 
 
 

Praline iz gozdnih sadežev in čokolade

Avtor: Rossella di Bidino
 

Sestavine:

  • 1.    100 g čokolade z 72%
  • kakava
  • 2.    1/2-1 vrečke poparka iz
  • gozdnih sadežev L'Angelica
  • 3.    1 žlička likerja črnega
  • ribeza
  • 4.    1 žlica kefirja (ali
  • lahkega jogurta)
  • 5.    1 kaplja agavinega
  • sirupa
 

Priprava:

Stopimo čokolado v vodni kopeli ali v mikrovalovki. Dodamo vsebino vsaj polovice vrečke čaja iz gozdnih sadežev L'Angelica, zmešamo in dodamo liker ter kefir. Vse skupaj dobro zmešamo, na koncu zmes posladkamo še s kapljo agavinega sirupa ali medu. Vlijemo v modelčke za praline ali kar na papirju za pečenje. Počakamo, da se shladijo. Čokoladni bomboni ne bodo videti popolni, saj se na površju lahko pojavijo mehurčki. Počakamo od 30-60 minut, potem jih lahko odstranimo iz modelčkov (ali razlomimo čokolado na koščke). Priporočeno jih je pustiti čez noč. Mešanica gozdnih sadežev in likerja črnega ribeza nam da takojšen intenziven okus. Bomboni so mehki in počakajo od 5 do 6 dni. Odlično razvajanje  po napornem delu. 
 
 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits