1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina

Morda ne vedo vsi, da …

"Nič ukazov, samo koristni nasveti. 
Zapovedovanje preveč strogih pravil o tem, kaj se sme dati na mizo, bi lahko imelo negativen učinek in bi človeka le potisnilo v situacijo, ko se ne bi držal priporočil strokovnjaka, kljub temu da bi bila le-ta znanstveno neoporečna in brezhibna." (Il libro della salute, Umberto Veronesi).

 

Vprašanja

 
 

Kakšna je razlika med prehranskimi dopolnili in zeliščnimi čaji?

Zeliščni čaji delujejo na osnovi raznovrstnih sesekljanih zelišč v obliki filtra, ki zagotavljajo dobro počutje in prijeten okus. Zeliščni čaji predstavljajo trenutke dobrega počutja, okusa in funkcionalnosti, saj vam pomagajo pri tem, da se sprostite in da si vzamete čas zase. Prehranska dopolnila delujejo na osnovi različnih koncentriranih zeliščnih ekstraktov, ki pripomorejo k ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Zeliščni ekstrakti predstavljajo najbolj aktiven del rastline (iz rastline je ponavadi izvlečen z vodo) in zagotavljajo učinkovitost ter dobro prodornost izdelka.  

 
Na vrh.
 

Ali so zeliščni čaji priporočljivi za vse?

Aktivne snovi nekaterih rastlin imajo lahko kakšne kontraindikacije na osebe v času nosečnosti ali bolnike s posebnimi boleznimi: 
Čaji z algo Fucus: niso primerni za tiste, ki imajo težave s ščitnico
Odvajalni čaji: med nosečnostjo niso dovoljeni predvsem čaji z agresivnimi odvajali, kot so sena in rabarbara, medtem ko so priporočljiva blažja odvajala, npr. šentjanževka in oglje. Ta dva pa nista priporočljiva za tiste, ki jemljejo zdravila.   
Čaji s sladkim korenom: niso priporočljivi za tiste, ki imajo težave z visokim krvnim tlakom oziroma z nihanjem krvnega tlaka ali s tahikardijo.  
Čaji za odvajanje odvečne vode iz telesa: niso dovoljeni za tiste, ki imajo težave z nizkim krvnim tlakom. 
Naravna mešanica zelišč in produkti iz ginsenga in gvarane: niso dovoljeni za srčne bolnike in za osebe s tahikardijo.  
Zeleni čaj: vsebuje kofein (količinsko primerljiv s polovico skodelice kave) in ni primeren za tiste, ki se ga morajo izogibati. 

 
Na vrh.
 

Ali so prehranska dopolnila priporočljiva za vse?

Aktivne snovi nekaterih rastlin imajo lahko kakšne kontraindikacije na osebe v času nosečnosti ali bolnike s posebnim  boleznimi:  

Prehranska dopolnila z alg  Fucus: niso primerna za tiste, ki imajo težave s ščitnico. 
Prehranska dopolnila z odvajalnim učinkom: med nosečnostjo niso dovoljena predvsem prehranska dopolnila z agresivnimi  priporočljiva za tiste, ki jemljejo zdravila.   
Prehranska dopolnila s sladkim korenom: niso priporočljiva za tiste, ki imajo težave z visokim krvnim tlakom oziroma z nihanjem krvnega tlaka ali s tahikardijo.  
Prehranska dopolnila za odvajanje odvečne vode iz telesa: niso dovoljena za tiste, ki imajo težave z nizkim krvnim tlakom. 
Naravna mešanica zelišč in produkti iz ginsenga in gvarane: niso dovoljeni za srčne bolnike  in za osebe s tahikardijo.
Prehranska dopolnila z zelenim čajem: vsebujejo kofein (količinsko primerljiv s polovico skodelice kave) in niso primerna za tiste, ki se ga morajo izogibati.

 
Na vrh.
 

Katere izdelke se lahko uživa med nosečnostjo?

Med nosečnostjo se lahko brez tveganja uživajo naslednji zeliščni čaji: Zeliščni čaj Mama (za nosečnice), Komarček, Kamilica, Ječmen.
Za več informacij o drugih izdelkih nas kontaktirajte (telefon: 01/ 724 86 63).

 
Na vrh.
 

Ali se lahko uživata dve vrsti prehranskih dopolnil v istem obdobju?

Možno je uživanje več prehranskih dopolnil hkrati, vendar ne vse vrste skupaj. Pomembno je biti pozoren na njihove aktivne snovi, saj ne smemo zaužiti istih aktivnih snovi v različnih izdelkih, saj bi lahko prišlo do prekomernega zaužitja. Za več informacij o izdelkih, ki vas zanimajo, nas lahko pokličete (telefon: 01/ 724 86 63).

 
Na vrh.
 

Ali so vaši produkti preizkušeni na živalih?

Nobeden od naših izdelkov ni preizkušen na živalih. Od marca 2009 so po vsej Evropi prepovedani testi na živalih za kozmetične namene. Nobena žival ni več uporabljena za varnostne teste v zvezi s kozmetičnimi sestavinami. 

 
Na vrh.
 

Kakšno sodelovanje povezuje Inštitut L'Angelica in Fundacijo Umberto Veronesi?

Podpiramo Fundacijo Umberto Veronesi, katere cilj je izboljšati človekovo zdravje z znanstvenimi raziskavami in s širjenjem dobrih načel, ki omogočajo preprečevanje bolezni. Tudi L'Angelica sledi enakemu cilju po zaslugi intenzivnega dela v stalnem raziskovanju in razvoju, ki je temelj znamke izdelkov za izboljšanje počutja ljudi in za preprečevanje vseh sprememb, ki lahko ogrozijo naše življenje. Podpiramo in verjamemo namreč v znanstveno delo Fundacije (ki je v svojem sektorju v Italiji ena najbolj naprednih), saj tudi mi podpiramo in verjamemo v boljše življenje oseb, ki se odločijo za naše izdelke. O osebnih načelih profesorja, s katerimi se lahko večina posameznikov strinja, mi ne želimo razpravljati. Teme so namreč oddaljene od znanstvenih raziskav in tuje delovanju fundacije, kateri se mi pridružujemo.

 
Na vrh.
 

Ali se lahko zeliščni čaji uživajo dlje časa nepretrgoma?

Niso bile ugotovljene kontraindikacije v nepretrganem uživanju zeliščnih čajev, vendar je priporočljivo delati 3 tedenske kure uživanja z 2 tedenskimi premori.  

 
Na vrh.
 

Ali so zeliščni čaji primerni tudi za bolnike s celiakijo?

Vse zeliščne čaje L'Angelica lahko mirno uživajo tudi bolniki s celiakijo. Medtem ko prehranski dopolnili Rastlinsko oglje in Mešanica 14 zelišč za prebavo nista priporočljivi za bolnike s to boleznijo, saj bi lahko vsebovali sledi glutena.

 
Na vrh.
 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits