Najprej pripravimo
komarčkov čaj tako, da pustimo obe vrečki v vreli vodi za 10 minut. Medtem v
mešalniku zmiksamo komarček in parmezan, da dobimo gosto zmes. V drugi posodi
zmešamo moko, sodo in sol, v sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo olje,
kis, ohlajen čaj iz komarčka in zmes sira ter komarčka. Maso zelo dobro premešamo,
nato pa jo položimo v dobro namaščen pekač za mafine. Postavimo v pečico na 180°C
za približno 10-15 minut, nato pa z zobotrebcem poskusimo, če je dovolj pečeno
(Kolač zaradi posebnih sestavin ne bo nikoli suh, a vseeno mora zobotrebec biti
čist). Ti kolački ne bodo močno vzhajali, ampak so vseeno zelo mehki, dišeči in
odlični kot priloga različnim svežim sirom ali omakam.
Primer omake:
1. 250 ml navadnega jogurta
2. sol z meto
3. žlica limonine trave
Posolimo jogurt, ga odišavimo z limonino travo, zlijemo v
cedilo, ki smo ga prekrili s čisto in prekuhano gazo in postavimo nad posodo,
kamor se bo izcedila sirotka. Jogurt damo v hladilnik za približno 4 ure, da se
zgosti.