1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina
 
.
 
 
 
 
 
 

Slan kolač s komarčkom in parmezanom

Avtor: Serena Grossi
 

Sestavine:

  • 1.    dve vrečki zeliščnega
  • čaja s komarčkom in meto Raven trebuh
  • 2.    320 ml vode
  • 3.    šop navadnega komarčka
  • 4.    250 g kačkavalja z rdečo
  • papriko
  • 5.    200 g pol-integralne
  • moke iz mehke pšenice
  • 6.    2 žlički sode bikarbone
  • 7.    ščepec soli z meto
  • 8.    8 žlic olja z aromo
  • rdeče paprike
  • 9.    2 žlici balzamičnega
  • kisa
  • 10.  vejice komarčka in
  • kockice parmezana z rdečo papriko za posip 
 

Priprava:

Najprej pripravimo komarčkov čaj tako, da pustimo obe vrečki v vreli vodi za 10 minut. Medtem v mešalniku zmiksamo komarček in parmezan, da dobimo gosto zmes. V drugi posodi zmešamo moko, sodo in sol, v sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo olje, kis, ohlajen čaj iz komarčka in zmes sira ter komarčka. Maso zelo dobro premešamo, nato pa jo položimo v dobro namaščen pekač za mafine. Postavimo v pečico na 180°C za približno 10-15 minut, nato pa z zobotrebcem poskusimo, če je dovolj pečeno (Kolač zaradi posebnih sestavin ne bo nikoli suh, a vseeno mora zobotrebec biti čist). Ti kolački ne bodo močno vzhajali, ampak so vseeno zelo mehki, dišeči in odlični kot priloga različnim svežim sirom ali omakam.

Primer omake:


1.    250 ml navadnega jogurta
2.    sol z meto
3.    žlica limonine trave
Posolimo jogurt, ga odišavimo z limonino travo, zlijemo v cedilo, ki smo ga prekrili s čisto in prekuhano gazo in postavimo nad posodo, kamor se bo izcedila sirotka. Jogurt damo v hladilnik za približno 4 ure, da se zgosti.   
 
 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits