Inka kumara na naraven način deluje
na raven lipidov v krvi, tako da ponovno vzpostavi optimalne vrednosti
holesterola in trigliceridov.
Različne študije so pokazale,
da lastnosti Inka kumare pozitivno vplivajo na presnovo maščob, tako da znižajo
raven LDL holesterola, obenem pa zvišajo raven HDL holesterola.
LDL holesterol (Low Density
Lipoproteins) je škodljivi del holesterola, ki je pogosto prisoten v prevelikih
količinah ter se nalaga na vene in arterije vse do njihovega najbolj
perifernega dela.
HDL holesterol (High Density
Lipoproteins) je po drugi strani zdravi holesterol, ki omogoča povratni
transport holesterola: odvečne količine odstrani z arterij ter jih prenese do
jeter, kjer jih ta lahko odpravijo.
Zahvaljujoč dobrodejnemu vplivu na kardiovaskularni sistem,
Inka kumara deluje preventivno na nastanek bolezni kot so srčni infarkt , možganska
kap in sladkorna bolezen.
Prav zato smo na Zeliščnem
inštitutu L'Angelica želeli razviti
prehransko dopolnilo Uravnavanje holesterola in krvnega tlaka, ki združuje dobrodejne učinke
Inka kumare, folne kisline ter vitaminov B12 in B6, ki igrajo pomembno vlogo pri
uravnavanju ravni homocisteina v krvi.
Še posebno je primeren za
ženske v menopavzi, zahvaljujoč pozitivnemu delovanju oljke in gloga na krvni
tlak.