1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina
Nazaj
Izdelki / Zdravje prebavnega trakta
Funkcijski zeliščni čaji

Čaj za boljšo črevesno aktivnost

Pripomore k gibanju prebavnega trakta 
Sladki koren- rabarbara- komarček- slez

 
 

Čaj  pripomore k boljšemu črevesnemu delovanju

Prehrana, ki vsebuje malo vlaknin in pretežno sedeč stil življenja upočasnjujejo črevesno delovanje in povzročajo slabo počutje in občutek napihnjenosti. Rastline prisotne v čaju lahko, v kombinaciji s prehrano, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave ter pravilno telesno aktivnostjo, pomagajo organizmu vzpostaviti naravno ravnovesje. Raziskovalci inštituta L'Angelica so izbrali rabarbaro in sladki koren, rastlini, ki sta znani po svojih blagodejnih učinkih na delovanje črevesja. Celotno delovanje je dopolnjeno še s komarčkom, ki pripomore k izločanju črevesnih plinov, zmanjševanju fermentacije in spodbujanju prebavnih funkcij in s tem črevesnega delovanja. Slezenovec, skupaj s komarčkom in sladkim korenom, izboljša okus čaja ter tako spremeni pitje tega blagodejnega napitka v trenutek okusnega užitka.
 


 
 

Sladki koren (Glycyrrhiza glabra-korenina) 40%, Rabarbara (Rheum off /palm.-korenina) 30%, Slez (Malva sylvestris-cvetovi in listi) 20 %, Komarček (Foeniculum vulgare-semena). Vsebuje sladki koren. Ljudje s povišanim krvnim tlakom naj se izogibajo prekomernemu uživanju.

 
AKTIVNE SNOVI
1 filter vrečka
Sladki koren
800 mg
Rabarbara
600 mg
Komarček
220 mg
 

Za odličen čaj uporabite eno filter vrečko za eno skodelico napitka (200 ml), dodajte vrelo vodo, brez da bi jo nalili neposredno na vrečko. Pustite namakati 3 do 5 minut in sladkajte po okusu, najbolje z medom. Priporoča se pitje ene skodelice čaja dnevno med obdobjem upočasnjenega prebavnega delovanja. Pitje čaja ni priporočljivo v času nosečnosti. Vsebuje sladki koren. Izogibajte se pretiranemu zaužitju v primeru povečanega krvnega tlaka. Preizkusite tudi mrzel čaj, saj ohrani vse svoje blagodejne lastnosti.
 

 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits