Naravne antioksidativne lastnosti
Borovnica – Robida – Jagoda – Malina
Z antioksidativnimi lastnostmi
Prijeten
dan preživimo med pohajanjem v čudovitem svetu gozdov, ko nas prevzame sladek
vonj po naravi in nas uročijo intenzivne barve rdečih sadežev, ki nam naredijo
pot slajšo. Čaj Rdeči gozdni sadeži intenzivnega okusa in tako bogatega vonja,
da se zdi kar pisan, je mešanica dragocenih cvetov in plodov: aromatičnih jagod
z naravnimi antioksidativnimi lastnostmi, ki se skupaj z jagodami navadnega
šipka zlijejo s cvetovi hibiskusa.
Antioksidativne lastnosti čaja vam bodo pomagale
zavirati oksidativne procese v organizmu.
Ne glede na to, ali ste sami ali v
družbi, ali ste veliki ali čisto majhni – skrb zase vam bo v užitek.
hibiskus
(Hibiscus sabdariffa – cvetovi), jabolko (Pyrus malus – plodovi), arome, 1,3 %
jagodnega soka (Fragaria vesca – plodovi), 1 % navadnega šipka (Rosa Canina –
jagode), 1 % črnega bezga (sambucus nigra – jagode)
AKTIVNE SNOVI |
PRIPOROČEN VNOS (3 filter vrečke) |
Hibiskus |
3750 mg |
Jagoda |
78 mg |
Šipek |
60 mg |
Za pripravo odličnega
vročega čaja uporabite 1 filter na skodelico (200 ml), dodajte vrelo vodo. Ne
prilivajte vode neposredno na filter. Pustite stati približno 3–5 minut in
sladkajte po okusu, najbolje z medom. Priporočeno je popiti 1 filter čaja
trikrat na dan. Za pripravo osvežujočega poletnega napitka uporabite 5 ali 6
filtrov na liter pijače, dodajte vrelo vodo in pustite stati približno 5 minut.
Pustite, da se čaj ohladi, in ga postrezite mrzlega skupaj s kockami ledu in z
rezino pomaranče ali limone.