1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina

5 pravil srca

 

Kardiovaskularne bolezni so med najpogostejšimi vzroki smrti v zahodnih državah. Umrljivost v Sloveniji je zaradi srčnega infarkta velika. Navadno je to posledica dveh nepredvidljivih bolezni: arterioskleroze in hipertenzije.

Spremenim navade! Torej preprečim.  

Nemočni smo pred naravno dedno nagnjenostjo h tem boleznim, lahko pa vplivamo na še kako pomembne dejavnike, kot so prehranjevalne navade in prosti čas. Vojna holesterolu, sladkorni bolezni in zvišanemu krvnemu tlaku se začne s 5 zlatimi pravili, ki jim sledimo pri mizi in ki pripomorejo  h zaščiti zdravja našega srčnožilnega sistema.Kaj sta arterioskleroza in hipertenzija?

 
 
 
 
 
 

1) Ne podajaj mi soli, viša krvni tlak v arterijah in škodi srcu.

 Lahko jo nadomestimo z začimbami in aromatičnimi zelišči . Pozorni bodimo tudi na pakirana živila, ki je vsebujejo v velikih količinah.

2) Raje imam ekstradeviškega.


 Rastlinska olja, še posebno pa ekstradeviško olivno olje, ščitijo srce in možgane, saj zmanjšujejo nevarnost možganske kapi. Važno je, da ne presežemo 3 žlic dnevno. Kazen je povišan holesterol.

3) Brez holesterola, hvala,  

saj je eden najbolj zavzetih zaveznikov bolezni kot so arterioskleroza. Bolje se je torej izogibati živilom z veliko vsebnostjo maščob, kot so narezki, klobase, siri, drobovina ter jajca.

4) Izberem ribji meni,

saj je bogat z
Omega 3, koristnimi maščobami, ki ščitijo srce, tako da se borijo proti škodljivemu holesterolu.

5) Z manj sladkorja.

Mediteranska dieta, bogata s kruhom in testeninami, zagotavlja že sama po sebi vnos potrebnih sladkorjev. Zaradi tega je bolje izpustiti sladice, ki povečajo raven glikemije v krvi ter pripomorejo k nastanku bolezni, kot sta debelost in sladkorna bolezen.

Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits