1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina

30 let raziskav

Gojenje zdravilnih ter aromatičnih rastlin nam je omogočilo njihovo temeljito in znanstveno poznavanje. Na botaničnem vrtu zeliščnega inštituta L'Angelica je za kozmetične, prehrambene in farmacevtske namene, s pomočjo bioloških metod, poskusno gojenih več kot 50 vrst rastlin.
Zaradi tega je oddelek za raziskave in razvoj igral temeljno vlogo znotraj delovne ekipe Angelica vse od ustanovitve zeliščnega inštituta v letu 1981. Nujno potrebno je preučevati nove aktivne sestavine in njihovo delovanje, ter upoštevati novo zakonodajo na področju zdravja, prehrane, kozmetike, itd. 

 
 

Prehranska dopolnila, pomoč zdravju

Po Feuerbachovih besedah smo to kar jemo, če upoštevamo njegov rek, igra hrana odločilno vlogo za našo blagostanje. Vendar prepogosto ne
vemo kaj jemo
, zaradi česar naša kakovost življenja upada, kar ima lahko resne posledice za naše telo. Informacije o razmerju med hrano in zdravjem so pogosto netočne oz. retorične; kar je posledica nezanesljivih dokazov ali proizvajalčevih interesov. Tukaj lahko uvedemo besedo nutracevtiki (Prehranska dopolnila); beseda, ki hitro postaja del našega vsakdanjega besednjaka.

 

Kaj so nutracevtiki?

Nutracevtik je izraz sestavljen iz besed nutrition-prehrana in pharmaceutical-farmacevtski, ter se nanaša na disciplino, ki zajema vse elemente ali aktivne sestavine hrane, ki imajo pozitivne učinke na zdravje, ter preprečujejo oz. zdravijo bolezni. Namesto, da bi se prehranjevali in skrbeli zase, v tem primeru zase skrbite s prehranjevanjem. Nutracevtiki imajo kompleksno in temeljno vlogo: zaviti s poti približkov in pristopiti tematiki na znanstveni način in z resnostjo, ki si jo zasluži.

To vključuje zbiranje in preučevanje poskusov ter poskusnih raziskav, ki se izvajajo po vsem svetu, in prepoznavanje na novo odkritih elementov hrane, ki prinašajo koristne učinke, ter nenehno posodabljanje najnovejših raziskav. Vloga koncepta nutracevtikov je postala ključna za kogarkoli, ki želi podrobno vedeti kaj resnično deluje, katere so aktivne snovi in kakšne so zdravstvene posledice. Izraz nutracevtiki pomeni, da s pomočjo na novo vzpostavljenih povezav med biologijo, kemijo in medicino priznavamo povezavo med dnevnimi prehranjevalnimi navadami in našim zdravjem.

 
.
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits