1. Contenuto della pagina
  2. Menu principale di navigazione
  3. Menu di sezione
Contenuto della pagina
 
.
 
 
 
 
 
 

Pita DOBREGA RAZPOLOŽENJA z jajčno kremo

Avtor: Tania Del Giudice
 

Sestavine (za pekač s premerom 24 cm):

  • Krhko testo:
  •  
  • 1.   
  • 500 g moke
  •  2.    250 g razmehčanega masla
  • 3.    80 g masla
  • 4.    50 g sladkorja
  • 5.    1 jajce
  • 6.    sol
  • Sestavine za
  • jajčno kremo:
  • 1.    500 ml mleka
  • 2.    75 g sladkorja
  • 3.    2 rumenjaka
  • 4.    2 celi jajci
  • 5.    75 g moke
  • 6.    75 g masla
  • 7.    3 vrečke zeliščnega čaja
  • Dobro razpoloženje L'Angelica
  • 8.    neobdelan trsni sladkor
 

Priprava:

Priprava krhkega testa:

V mešalnik damo presejano moko, razmehčano maslo, sladkor, ščepec soli (ki je pri sladicah tako zelo všečen), celo jajce. Začnemo mešati sestavine in počasi dodajamo mleko. Če nimamo mešalnika, lahko to naredimo tudi ročno, dokler ne bodo vse sestavine dobro premešane. Testo pustimo počivati v hladilniku približno 30 minut. Testo nato razvaljamo in položimo v pekač z visokimi robovi. Pečemo približno 15 minut v pečici, segreti na 170°C.

Priprava kreme:

V kozico damo mleko, maslo, vrečke zeliščnega čaja in vse skupaj segrevamo na nizkem ognju in pazimo, da ne zavre. Medtem z električnim mešalnikom stepemo rumenjaka jajc in sladkor. Počasi dodajamo še presejano moko.
Iz mleka odstranimo vrečke in ga zlijemo v kremo. Vse skupaj dobro premešamo z metlico in vlijemo na krhko testo. Damo v pečico za 12-13 minut na 160°C, oziroma dokler se krema ne obarva. Pito ohladimo, potresemo s sladkorjem in damo še enkrat zelo visoko v pečico za 10 minut, da sladkor karamelizira.  
 
 
Zeliščni inštitut L'Angelica - Coswell S.p.A. P.IVA IT00708541206
  1. Privacy Policy
  2. Cookies Policy
© Copyright 2014 - credits